Twee documentaires klaar voor NHK Japan

Ik maak documentaires en verzin daarbij mijn meestal vanuit eigen ideeen . Essentie daarbij is dat ik onderwerpen zoek, mensen, met een fascinatie en focus, en daar hun leven naar inrichten. Piet Hein Eek is bijvoorbeeld een ontwerper die van jongs af aan een fascinatie had voor afwijkende materialen, en wist, daar ga, daar wil,  ik mee werken. Hoe zich dat ontwikkeld heeft en waar het nog naar toe gaat kun je zien in de volgende 23 minuten durende documentaire die ik geregisseerd en geproduceerd heb voor de Japanse NHK.

Ook fascinerend vind ik Suzanne Oxenaar. Vanuit haar liefde voor kunst en haar missie om deze te delen begon ze een Hotel, Het Lloyd Hotel in Amsterdam. In de hier volgende documentaire, ook voor de Japanse NHK, geeft ze haar visie op haar hotel en haar huwelijk met de kunst. Een oneigenlijke hotelbaas deelt haar liefde voor kunst, kunstenaars en ontwerpers, vanuit een warm wervelend hart, dat deze liefde graag met je deelt.Comments are closed.