“Grenzeloos nieuwsgierig”

Als nieuwsgierig zijn je tweede natuur is dan heeft Amsterdam je veel te bieden.

Want binnen de stadsgrenzen van Amsterdam zijn de Universiteit van Amsterdam, de Vrije Universiteit en de Hogeschool van Amsterdam een grensoverschrijdend samenwerkingsverband aangegaan, met wereldwijde ambities.

Binnen dit verband gaat het om de inhoud, onderzoek en onderwijs, en over kijken naar hoe iedereen die er werkt en studeert het uiterste uit zichzelf kan halen. Met dat doel voor ogen vervagen grenzen tussen vakgebieden, tussen instellingen, tussen fundamenteel en toegepast onderzoek, en ook tussen student en docent.

We zoeken de grenzen op van wat we al weten en proberen daar nét overheen te gaan.

In deze film laten we 7 spannende innovatieve wetenschappelijke projecten zien. Solardam,  het Media Lab ILLC, BOOT, AISS, het Spinoza centrum en UVA Restauratie/ NICAS. Kijk  de film verder voor de inhoud achter de afkortingen, de wetenschappelijke toekomst ziet er spannend uit…Comments are closed.