U Turm Ruhr 2010 Project team

U Turm Ruhr 2010 Project team

In 2009 werd ik door het MediaLab Amsterdam gevraagd om mijn vakkennis te delen met hun studenten teams. Deze multidisciplinaire teams interactieve projecten opzetten voor externe opdrachtgevers als Club Trouw, Museumnacht, RUHR 2010, en het Flurstucke Festival in Munster. De studenten teams gingen hierbij een  opdracht aannemen, vormgeven en produceren, een waarlijke sprong in het diepe met een hoog realiteits gehalte als bedoeld leereffect. Alles wat je bij Jan gaat opzetten is voor het “echie’ en wordt ook echt voor publiek uitgevoerd.

Vanaf dat moment in 2009 ben ik continu op projectbasis verbonden aan diverse HBO en Universitaire opleidingsinstituten, zoals de Hogeschool van Amsterdam,  Design Academy Artemis  en de Universiteit van Amsterdam.

De insteek is altijd om studenten zelfstandig leren om als een zelfstandig  bedrijf opdrachten aan te nemen en uit te voeren, met professionele steun van uit een schoolopleiding als backup. Momenteel begeleid ik daarvoor projecten bij de opleiding Communicatie en Multimedia Design, en de  Minor Ondernemerschap.

In 2012 haalde ik mijn HBO Onderwijsbevoegheid aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.

Daarnaast ben ik als Coach, Assessor, en Examinator werkzaam voor diverse afdelingen van de HVA.

De werkzaamheden als zelfstandig ondernemer en mijn schoolwerk verdeel ik 50/50 omdat ik vind dat beide disciplines elkaar versterken in kennis en overdracht. Mijn studenten zijn blij met mijn actuele werkervaring en ik ben blij met alle actuele kennis die ik krijg en deel met de aanstormende professionals.

 

Interactieve projectie voor Club Trouw

Interactieve projectie voor Club Trouw

"30 Seconds of Sales Commercial" maak les

“30 Seconds of Sales
Commercial” maak les

Eindpresentaties tijdes "30 Seconds of Sales" Oscar Night

Eindpresentaties tijdes “30 Seconds of Sales” Oscar Night